Erinevus lehekülje "Kütuste tootmine ja väärindamine" redaktsioonide vahel
P (Text replacement - "{{Kommentaarid}}" to "") |
|||
144. rida: | 144. rida: | ||
{{teemahaldur|MARGUS|ALTEMENT|margus.altement@gmail.com}} | {{teemahaldur|MARGUS|ALTEMENT|margus.altement@gmail.com}} | ||
− |
Redaktsioon: 3. juuli 2015, kell 15:26
Artikkel Kütuste tootmine ja väärindamine täiendab artiklit Energiatehnoloogiad ning kirjeldab Eestis teadatuntumaid tehnoloogiaid kütuste tootmiseks ning väärindamiseks.
SisukordKütuste tootmine ning väärindamineTermokeemiline muundamineSeotud artikkel: Kütused; Termokeemiline muundamine
Keemiatehnoloogias on termokeemiline muundamine (termochemical conversion) mingi toorme kõrgtemperatuurne töötlemine, mille käigus tahked või vedelad ained ( kütused) muundatakse väärtuslikeks tahketeks, vedelateks või gaasilisteks produktideks. Termokeemiline muundamine tähendab aine molekuli lagunemist kõrge temperatuuri toimel - keemiliste sidemete katkemine, termolüüs. Termokeemiline muundamine tähendab valdavalt orgaaniliste kõrgmolekulaarsete ainete (looduslikud tahked kütused, nafta, energiataimed, mitmesugused orgaanilised jäätmed jm) lagundamist tahke-, vedel- ja gaaskütusteks Tehnoloogias kasutatavad termokeemilised muundamisprotsessid on järgmised:
Anaeroobne kääritamineSeotud artikkel: Anaeroobne kääritamine; Biogaas; Biogaasi energeetiline ressurss
Tekkinud gaasisegu koostisest on ca. 70% metaani (CH4) ning umbes 30% süsihappegaasi (CO2). Vähesel määral on selles gaasisegus ka vesinikku, väävelvesinikku, ammoniaaki ja teisi gaase. Anaeroobne kääritamine kirjeldab biogaasi tootmisprotsessi. |
|
Täiendavat lugemist
Kontaktvõrgustik
Kontaktvõrgustik on koostamisel. Kui soovite artikli kontaktvõrgustikuga liituda, võtke ühendust artikli teemahalduriga.
On Teil ettepanekuid, kuidas "KÜTUSTE TOOTMINE JA VÄÄRINDAMINE" artiklit täiendada? Leidsite infot, mis ei ole enam ajakohane või vajab täpsustamist? Võtke ühendust artikli "KÜTUSTE TOOTMINE JA VÄÄRINDAMINE" teemahalduriga MARGUS ALTEMENT e-aadressil margus.altement@gmail.com või avaldage arvamust selle artikli ARUTELU all. |